“Photography is a way of feeling, of touching, of loving. What you have caught on film is captured forever… It remembers little things, long after you have forgotten everything.”
— Aaron Siskind

Even kennismaken. Anoula Voerman is mijn naam. Fotografie heeft altijd een rol gespeeld. Eerst klein en gewoon kiekjes maken van de momenten die ik wilde onthouden, later is dit serieuzer geworden.

Echter heb ik eerst een andere opleiding gevolgd: tuin- en landschapsinrichting. De liefde voor groen, natuur en buiten kwam daar natuurlijk ruimschoots aan bod. En hoe kun je beter duidelijk maken hoe een situatie eruit ziet: door fotografie. Dus toen fotografie als keuzevak werd aangeboden, was de beslissing niet zo moeilijk meer.

Kennis

Zoals je eerder hebt gelezen heb ik een andere opleiding gekozen en ben ik via een andere route in het vak gerold. Door heel veel te doen, te oefenen, experimenteren, youtube, foto’s die me aanspreken te analyseren en een aantal cursussen/workshops ben ik me steeds verder gaan verdiepen. De fotografische kennis heb ik zelf dan ook aangeleerd, aangevuld met een aantal workshops.

Photoshop (en Indesign en Illustrator) was in mijn opleiding al een belangrijk gereedschap en heb daar dan ook de beginselen geleerd. Photoshop is net een ijsberg, je ziet het topje, maar er is zoveel meer. Ook daar ben ik door middel van boeken, youtube en gewoon heel veel uitproberen verder gekomen. Lightroom is daar later als instrument bijgekomen.

Een aantal van de gevolgde cursussen en workshops:

Dogs in action, combined with editing, Claudio
Basis hondenfotografie, Harold
Vervolg actiefotografie voor honden, Harold
Strobistgebruik, Harold
Studiofotografie, Femke
Hondenfotografie in de studio, Andreas
Landschapsfotografie, Ron
Roofvogelfotografie, Arend